Verleggen Persleiding - Digitaalvideo

Digitaal Videoprodukties Delft
Ga naar de inhoud

Verleggen Persleiding

Portfolio

Verleggen Persleiding v.a. Abtswoudseweg – Mercuriusweg Delft
(door middel van een boring)

Een 570 meter lange rioolbuis werd in Delft tot 40 meter diepte de grond ingetrokken. Voorafgaand aan het intrekken is een gat geboord van 1,20 meter doorsnede. De rioolbuis ligt uiteindelijk onder de nog verder te bouwen spoortunnel.

In maart 2010 heeft de gemeente Delft de opdracht gekregen van ProRail om de rioolbuis, ook wel persleiding genoemd, voor 1 maart 2011 te verleggen. Visser & Smit Hanab voert dit project uit door middel van een horizontaal gestuurde boring (HDD-boring). De persleiding transporteert gemiddeld 1000 m3 afvalwater per uur en kan maximaal 4000 m3 afvalwater per uur transporteren. Het is een belangrijke persleiding waarop ongeveer 40 gemalen uit de regio Zuid-Holland aangesloten zijn.

Tien hijskranen

Op zaterdag 19 februari werd de rioolbuis klaargelegd vanaf de Provincialeweg, door het Poptapark, over de trambaan van de Papsouwselaan tot aan het werkterrein van de Mercuriusweg. Tien hijskranen en een hulpbrug van containers zorgde ervoor dat de buis stabiel bleef hangen. Op het hoogste punt hing de buis ongeveer 14 meter boven de grond.

Nadat in het Poptapark ’s nachts de laatste laswerkzaamheden waren uitgevoerd, werd de rioolbuis vanaf zondagochtend 20 februari er ingetrokken. De installatie stond opgesteld op de Abtswoudseweg. Deze machine heeft ook het gat geboord waar de leiding met een diameter van 90 cm gedurende een aantal uur doorheen werd getrokken.


Mobiel: +31 (0)6 - 505 21 731 (tot 21:30 uur!)
Telefoon: +31 (0)15 - 889 22 86 (tot 21:30 uur!)
Terug naar de inhoud